Aikuisten tuntikuvaukset

Aikuisbaletti

Tunnilla kehitetään kehon liikkuvuutta, ryhtiä ja tasapainoa klassisen baletin liikkeitä hyväksi käyttäen.

Asahi terveysliikunta

Asahi sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille. Asahisarjoissa harjoitetaan rentoutta, niska-hartiaseutua, selkää sekä tasapainoa. Liikkeet suoritetaan rauhallisesti seisaallaan, ja hengitys tukee liikettä. Erityisvarusteita ei tarvita.

Asahi on kehitetty suomessa, ja se perustuu länsimaisen lääketieteen tutkittuun tietoon liikunnan vaikutuksesta terveyteen.

Buusteri

Tehokas tunti, jossa käsitellään kaikki lihasryhmät erilaisia välineitä käyttäen. Sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille.


Circuit

Tunnilla hyödynnetään omaa kehonpainoa sekä koulusalin puolapuita ja köysiä. Töitä tehdään 45 sekuntia per liike ja kuljetaan rataa läpi. Soveltuu kaiken ikäisille.

Core

Pienen alkulämmittelyn jälkeen painopiste tunnilla on keskivartalossa ja tukilihaksissa.

Dance

Jazz-tanssin tekniikkaan pohjautuva reipastempoinen tanssitunti. Sisältää myös hyppyjä ja käännöksiä. Tunnilla tehdään lämmittely, tekniikkasarjoja, myös salin poikki liikkuen sekä koreografiaa lopputunnista. Tule rohkeasti kokeilemaan!

Friday ja Sunday Workout!

Viikonloppu startataan ja lopetetaan tehokkaalla intervalli-treenillä, joka koostuu liikepattereista.

HIIT

Kovatehoinen intervallitreeni, jossa tavoitteena on liikkua mahdollisimman kovaa maksimisykealueen tuntumassa.  Tunti voidaan toteuttaa patteriharjoituksena tai ilman.  Sopii perusterveille liikkujille.

Intervalli-body

Helpohko askelsarja ja lihaskunto vuorottelevat.  Lyhyet loppuvenyttelyt. 

Itämainen kuntotanssi

Kehoa avaava ja lämmittävä verryttely, liikkuvuutta lisäävä perusliikeratojen läpikäynti, itämaisen tanssin tekniikkaharjoitteita ja pieniä liikesarjoja. Tanssityyli pohjautuu eritoten egyptiläiseen tanssiin. Loppuravistelut ja venyttelyt.

Itämaisen tanssi, jatko

Tunnilla kerrataan jo opittua ja opetellaan uutta sekä harjoitellaan ainakin yksi koreografia.  Vähintään alkeet osaaville tai tanssia jo harrastaneille.

Jooga

Rauhallista ja lempeää hathajoogaa. Tunti koostuu joogan perusliikkeistä eli asanoista. Asanoita tehdään hengityksen rytmissä.

Kehonhuolto

Rauhallisen alkulämmittelyn jälkeen tasapaino-, liikkuvuus- ja voimaharjoitteita.  Lopuksi venytellään ja rentoudutaan.

Keppijumppa

Helppo alkuaskellus, jossa keppi mukana. Lämmittelyn jälkeen lihaskunto-osuus ja loppuvenyttelyt

Kuntojumppa 

Helppoa askeltamista, lihaskunto-osio ja loppuvenyttelyt.  Sopii hyvin myös aloittelijoille.

Kevyt Kuntojumppa -tunti on sisällöltään sama, mutta tunti on kevyempi.

Kuntopiiri

Helppo, lyhyt alkulämmittely.  Kuntopiiriharjoittelussa sykettä nostavia ja lihaskuntoliikkeitä vuorotellen.  Lopuksi palauttavat venyttelyt. 

Lattarijumppa

Kuntojumppatunti, jossa alkulämmittely tehdään kevyesti tanssahdellen lattarimusiikin tahtiin 20-30min. Lihaskunto-osuus ja loppuvenyttelyt.

Lavis-lavatanssijumppa

Helppo, hauska ja hikinen tunti, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon.  Lavista tanssitaan yksin.  Tunnin pääteeksi on lyhyet loppuvenytykset.

Nia

Tanssillinen tunti, jossa on elementtejä eri tanssi- ja kamppailulajeista sekä rentoutustekniikoista.  Koreografiat ovat helppoja ja musiikki vaihtelevaa ja inspiroivaa.  Tunnilla liikutaan laajasti salissa. Tunnin lopussa on venyttely- ja rentoutusosuus.

PHA

PHA eli Peripherial Heart Action -tunnilla harjoitteet rakentuvat pattereista, joissa lihaskuntoliikkeet ja sykkeen kohotus vuorottelevat.  Ei sisällä askelsarjoja.  Palauttavat loppuvenyttelyt.

Pilates

Tunnilla tehdään koko kehon liikesarjoja seisten ja mattoharjoitteina yhdistettynä oikeaan hengitystekniikkaan.  Harjoitukset kehittävät liikkuvuuden lisäksi koordinaatiota ja vahvistavat sekä syviä että pinnallisia lihaksia.

Reisi-vatsa-pepputunti

Helpohko askelsarja 20-25min, jonka jälkeen lihaskuntoliikkeitä alavartalolle.  Lyhyt venyttelyosuus.

Step & Body

Intervallityyppinen step -tunti, jossa penkille askeltaminen ja lihaskunto-osiot vuorottelevat. Loppuvenyttelyt.

Tanssii Maritzan kanssa

Vaihtuvateemainen tanssitunti Maritzan kanssa.

TNV-Body

Helpohko askelsarja 20-25min, lihaskuntoliikkeitä koko keholle ja loppuvenyttelyt. 

TNV-Pumppi

Lyhyt alkulämmittely, jonka jälkeen lihaskuntoliikkeitä voimatankoa ja muita välineitä hyväksi käyttäen.  Loppuvenyttelyt. 

Ulkotreenit

Tule nauttimaan liikkumisesta raikkaassa ulkoilmassa ja inspiroivassa ilmapiirissä. Tunti soveltuu kaikenikäisille ja kaikenkuntoiset otetaan huomioon. Hyödynnämme kaikkea mitä puitteet meille tarjoaa. Tehokas tunti, joka lisää jäntevyyttä, lihaskuntoa, kestävyyttä sekä hapenottokykyäsi. 
Paavo Nurmi stadionilla, tapaamispaikka on ison kellotaulun alla. 

Venyttely

Lyhyen alkulämmittelyn jälkeen liikkuvuutta lisääviä harjoitteita eri tekniikoita hyväksi käyttäen.

Zumba

Hikistä, rytmikästä ja hauskaa liikkumista eri tanssilajeja mukaellen.  Loppuvenyttelyt.

Äänimaljarentoutus

Äänimaljarentoutus on makuulla tapahtuvaa syvärentoutumista. Menetelmän teho perustuu sekä äänen kuulemiseen että sen tuntemiseen keholla. Maljojen miellyttävät äänet resonoivat eli värähtelevät keholla. Rentoutuminen tapahtuu sekä fyysisesti että psyykkisesti. Rentoutuksen pituus on 50 minuuttia. Laita päälle mukavat vaatteet ja ota mukaan viltti ja halutessasi myös tyyny.