Aikuisten tuntikuvaukset

Aikuisbaletti (avoin taso)

Balettitunnilla kehitetään kehon liikkuvuutta, ryhtiä ja tasapainoa klassisen baletin liikkeitä hyväksi käyttäen. Tunti on avoin niin aloittelijoille kuin jo edistyneemmillekin. Baletti kuuluu jokaiselle ikään tai kokoon katsomatta. Tule sellaisena kuin olet ja toteuta balettihaaveesi!

Bailatino

Bailatino® on tanssillinen liikuntamuoto, jossa tanssitaan latinalaista tanssia latinalaiseen musiikkiin, turvallisessa ilmapiirissä, ja ilman suorituspaineita. Bailatinossa ei vaadita tanssitekniikan osaamista, vaan tärkeämpää on luoda ilmapiiri, jossa liikkuja nauttii oman vartalonsa käytöstä omien resurssiensa mukaan sekä kokee oppimisen että onnistumisen riemua. (Suomen Tanssiurheiluliitto). Bailatinoa tanssitaan syksyllä maanantai-iltaisin parittomina viikkoina.

Body flow

1-2kg painoilla tapahtuvaa laajaa liikettä rauhallisen musiikin tahtiin. Pitkät liikesarjat takaavat kuitenkin hyvän lämmön kehoon.
Tunti kehittää lihaskestävyyttä. Laajan liikkeen ansiosta tunnin jälkeen on hyvin liikkuva keho.

Buusteri

Buusteri on tehokas voimatunti, jossa käsitellään kaikki kehon lihasryhmät. Toistomäärät ovat alle 12, ja harjoitus tehdään painoja käyttäen, lihasmassan kehitykseen tähdäten. Oman kehityksen tällä tunnilla huomaa helposti, kun painot kasvavat. Sopii kaiken ikäisille ja kuntoisille.

Core+venyt.

Tehokas keskivartalotreeni, jossa vahvistetaan vatsalihaksia sekä keskivartalon tukilihaksia. Tunnin lopussa pitkät koko kehon venyttelyt.

Dance

Jazz-tanssin tekniikkaan pohjautuva reipastempoinen tanssitunti, joka sisältää myös hyppyjä ja käännöksiä. Tunnilla harjoitellaan monipuolisesti tekniikkasarjoja, myös salin poikki liikkuen, sekä koreografiaa lopputunnista. Tunti on avoin kaiken tasoisille.

Easy Dance 

Tällä tanssitunnilla riittää, että olet! Voit olla aloittelija tai kokenut tanssija, sillä ei ole väliä. Koe tanssin ilo, musiikin voima ja anna latinorytmien viedä mukanaan.

Easy-Step

Tunti, jossa kohotetaan sykettä askeltamalla step-laudalle helppoja askelsarjoja ja -kuvioita. Askelsarjojen jälkeen vuorossa on lihaskunto-osuus. Lyhyet loppuvenyttelyt.

Friday ja Sunday Workout

Viikonloppu startataan ja lopetetaan tehokkaalla intervalli-treenillä, joka koostuu liikepattereista, sykkeennostosta, lihaskunnosta ja loppuvenyttelystä. Monipuolien tunti, joka on ohjaajansa näköinen, mutta takaa hikisen menon joka kerta.

HIIT

HIIT eli ’high intensity interval training’ on täsmäisku kestävyyskunnon harjoitteluun. Tunti alkaa rauhallisilla alkulämmittelyillä jonka jälkeen tehdään n. 20 minuuttia sykkeennostoa ja lihaskuntoa reiluin lepotauoin. Kaikki liikkeet on mahdollista tehdä ilman hyppyjä askeltaen ja treeni on sovellettavissa monen eri tason jumpparille. Lopussa loppuvenyttelyt.

Itämainen tanssi (avoin taso)

Tunti alkaa kehoa avaavalla ja lämmittävällä verryttelyllä, ja jatkuu liikkuvuutta lisäävällä perusliikeratojen läpikäynnillä. Lisäksi harjoitellaan itämaisen tanssin tekniikkaa ja tanssitaan pieniä liikesarjoja. Tunnin lopussa harjoitellaan koreografiaa. Tanssityyli pohjautuu eritoten egyptiläiseen tanssiin. Loppuravistelut ja venyttelyt. Tunnille ovat tervetulleita niin aloittelijat kuin edistyneemmätkin.

Jooga

Rauhallista ja lempeää hathajoogaa. Tunti koostuu joogan perusliikkeistä eli asanoista. Asanoita tehdään hengityksen rytmissä.

Kehonhuolto

Rauhallista kehon lämmittelyä seuraa vaihtelevasti tasapaino-, liikkuvuus- ja voimaharjoitteita.  Tunnin lopuksi venytellään ja rentoudutaan. Tunti soveltuu esimerkiksi loppujäähdyttelyksi rankan treenin jälkeen tai lempeäksi kehon ja mielen huolloksi päivän päätteeksi.

Keppijumppa

Tunnilla tehdään helppoja alkuaskelluksia keppiä mukana käyttäen. Kepin avulla voidaan lisätä rankaan liikkuvuutta ja parantaa ryhtiä. Lisäksi tunti sisältää lihaskunto-osuuden ja loppuvenyttelyt.

Kiertoharjoittelu

Kiertoharjoittelussa haastetaan koko kehon lihaskuntoa sekä hapenottokykyä vaihtuvissa liikkeissä. Hauska ja tehokas treenimuoto ilman välineitä.

Kevyt kuntojumppa 

Rennon meiningin tunnilla helppoa askeltamista, toimintakykyä ylläpitäviä lihaskuntoliikkeitä ja liikkuvuutta edistäviä venytyksiä. Tunti sopii hyvin myös aloittelijoille, sillä liikkeet eivät ole monimutkaisia, eikä sykkeen tällä tunnilla kuulu nousta korkealle.

Lattarijumppa

Kuntojumppatunti, jossa jo alkulämmittelyssä kevyesti tanssahdellaan lattarimusiikin tahtiin. Lämmittelyä seuraa lihaskunto-osuus ja lopussa venyttelyt.

Lavis-lavatanssijumppa

Helppo, hauska ja hikinen tunti, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Tunnin päättävät lyhyet loppuvenytykset. Lavista tanssahdellaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Tunnilla kannattaa olla kengät, joiden pohja hieman luistaa.

Lihaskunto

Lihaskuntotunnilla kehitetään koko kehon lihasvoimaa ja -kestävyyttä monipuolisesti kehonpainolla sekä mahdollisia irtopainoja käyttäen. Tunnilla keskitytään puhtaan tekniikan löytämiseen oikeiden lihasten parhaan aktivoinnin mahdollistamiseksi. Lihaskuntoa ylläpitämällä ja kehittämällä lihakset ja luusto vahvistuvat, rasvakudos pienenee, tasapaino ja ryhti paranevat, ja arki helpottuu.

Lihaskunto, circuit

Tehokas ja monipuolinen treeni koko vartalolle. Harjoitukset sisältävät vaihtelevasti lihaskuntoa ja sykkeenkohotusta, hyödyntäen sekä kehonpainoa että yksittäisiä lisäpainoja. Treenin saa tehdä aina omalla tasolla ja teholla, vaikeita askelsarjoja ei ole.

Morning Workout

Aamu startataan tehokkaalla intervalli-treenillä, joka koostuu liikepattereista, sykkeennostosta, lihaskunnosta ja loppuvenyttelystä. Monipuolinen ja ohjaajansa näköinen tunti, jolla päivä lähtee hyvin käyntiin.

Nia-tanssi

Tanssillinen tunti, jossa on elementtejä eri tanssi- ja kamppailulajeista sekä rentoutustekniikoista. Koreografiat ovat helppoja ja musiikki vaihtelevaa ja inspiroivaa. Tunnilla liikutaan laajasti salissa. Tunnin lopussa on venyttely- ja rentoutusosuus.

PHA+venyt

PHA eli Peripherial Heart Action -tunnilla harjoitteet rakentuvat pattereista, joissa lihaskuntoliikkeet ja sykkeen kohotus vuorottelevat. Tunti ei sisällä askelsarjoja. Lopuksi lyhyet venyttelyt.

Pilates

Tunnilla tehdään koko kehon liikesarjoja seisten ja mattoharjoitteina yhdistettynä oikeaan hengitystekniikkaan. Harjoitukset kehittävät liikkuvuuden lisäksi koordinaatiota ja vahvistavat sekä kehon syviä että pinnallisia lihaksia.

TNV-Body

Helpohko askelsarja, lihaskuntoliikkeitä koko keholle ja loppuvenyttelyt. 

TNV-Power

Tehokas patteritreeni koko vartalolle. Lämmittelyn jälkeen treenataan monipuolisesti eri lihasryhmiä sykkeenkohotusta unohtamatta. Tunnin lopussa lyhyet palauttavat venyttelyt. 

TNV-Pumppi

Alkulämmittely, jonka jälkeen lihaskuntoliikkeitä voimatankoa ja muita välineitä hyväksi käyttäen. Loppuvenyttelyt.