TANSSI

Vauhtia, tunteita ja elämyksiä

Tanssi on monipuolinen ja näyttävä laji, jossa yhdistyvät musiikin, ilmaisun ja liikekielen muodostamat kokonaisuudet. Näyttävyyden lisäämiseksi koreografioihin lisätään teatraalisia elementtejä, kuten akrobatiaa ja nostoja. Tanssitunneilla harjoitellaan tekniikkaa, esiintymistaitoja ja esitettäviä ohjelmia. Seuramme joukkueet tanssivat pääasiassa show-, nyky- ja lyricaltanssityylejä.

TNV:n joukkueet ovat vuoisen varrella saavuttaneet useita mitaleita ja kunniamainintoja lajin kilpailuissa.Kilpailujärjestelmä

Showtanssissa kilpaillaan sekä alueellisella, kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Seuramme joukkueet ovat tähän mennessä kisanneet vain kotimaassa, eikä tällä hetkellä tavoitteetkaan ole ulkomailla. Kilpailuja järjestävät monet eri tahot ja virallisten SM-kisojen lisäksi omia tanssikisojaan (joissa showtanssi yhtenä lajina) järjestävät muun muassa Suomen Voimisteluliitto Svoli, Suomen Työväen Urheiluliitto TUL sekä eri nuorisojärjestöt. Seuramme tytöt ovat kisanneet menestyksekkäästi muun muassa Svolin Showssa ja TULin avoimissa mestaruuskisoissa.

Arvostelu

Showtanssin arvioinnissa huomioon otetaan ennen kaikkea esityksen kokonaisuus ja sen toimivuus. Arvioida voidaan koreografiaa, sen sopivuutta ryhmälle, esiintymistaitoa sekä tanssitekniikan tasoa (esimerkiksi piruetit, hypyt, jalkatekniikka). Arvioinnin painotukset riippuvat pitkälti kisan järjestäjästä.