TANSSI

Vauhtia, tunteita ja elämyksiä

Seuramme tanssijoukkueet tanssivat päälajinaan showtanssia. Showtanssi on alunperin irtautunut jazz-tanssista mutta nykyään siinä yhdistyvät useat eri tanssilajit, kuten esimerkiksi hiphop ja disco. Lajille ominaista on tanssin, musiikin, eläytymisen ja esiintymisasujen kokonaisuus, tanssista tehdään show. Myös akrobatiaa ja teatraalisia elementtejä lisätään usein show-koreografioihin näyttävyyden lisäämiseksi. Näyttävyyden lisäämiseksi koreografioihin lisätään myös akrobatiaa ja teatraalisia elementtejä. TNV:n joukkueet ovat vuoisen varrella saavuttaneet useita mitaleita ja kunniamainintoja lajin kilpailuissa.


Kilpailujärjestelmä

Showtanssissa kilpaillaan sekä alueellisella, kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Seuramme joukkueet ovat tähän mennessä kisanneet vain kotimaassa, eikä tällä hetkellä tavoitteetkaan ole ulkomailla. Kilpailuja järjestävät monet eri tahot ja virallisten SM-kisojen lisäksi omia tanssikisojaan (joissa showtanssi yhtenä lajina) järjestävät muun muassa Suomen Voimisteluliitto Svoli, Suomen Työväen Urheiluliitto TUL sekä eri nuorisojärjestöt. Seuramme tytöt ovat kisanneet menestyksekkäästi muun muassa Svolin Showssa ja TULin avoimissa mestaruuskisoissa.

Arvostelu

Showtanssin arvioinnissa huomioon otetaan ennen kaikkea esityksen kokonaisuus ja sen toimivuus. Arvioida voidaan koreografiaa, sen sopivuutta ryhmälle, esiintymistaitoa sekä tanssitekniikan tasoa (esimerkiksi piruetit, hypyt, jalkatekniikka). Arvioinnin painotukset riippuvat pitkälti kisan järjestäjästä.