TANSSI

Vauhtia, tunteita ja elämyksiä

Turun Naisvoimistelijoiden tanssisektorin tavoitteena on tarjota turvallista, pitkäjänteistä ja laadukasta valmennusta tanssijoille. Tanssi tarjoaa mahdollisuuden oppia ryhmässä ja kehittyä lajitaidoissa. Tärkeimpänä pidämme tanssin ja liikkumisen iloa ja hyvää yhteishenkeä. Tanssissa yhdistyy taide ja urheilu, ja laji vaatii urheilijoilta kokonaisliikunnallisten lajitaitojen lisäksi fyysisiä ominaisuuksia, hyvää koordinaatiota ja rytmitajua.


TNV:n tanssijoukkueiden arvoja ovat turvallisuus ja terveys, yksilöllisyys sekä luotettavuus. Tanssisektorimme tavoitteena on tarjota laadukasta valmennusta, kehittää tanssijoiden taitoja monipuolisesti, innostaa terveellisiin ja liikunnallisiin elämätapoihin sekä tarjota yhteisöllinen ja turvallinen harrastusympäristö. 


Lisää tanssin toimintaperiaatteista voit lukea täältä:

Kilpailujärjestelmä

Showtanssissa kilpaillaan sekä alueellisella, kansallisella että kansainvälisellä tasolla. Seuramme joukkueet ovat tähän mennessä kisanneet vain kotimaassa, eikä tällä hetkellä tavoitteetkaan ole ulkomailla. Kilpailuja järjestävät monet eri tahot ja virallisten SM-kisojen lisäksi omia tanssikisojaan (joissa showtanssi yhtenä lajina) järjestävät muun muassa Suomen Voimisteluliitto Svoli, Suomen Työväen Urheiluliitto TUL sekä eri nuorisojärjestöt. Seuramme tytöt ovat kisanneet menestyksekkäästi muun muassa Svolin Showssa ja TULin avoimissa mestaruuskisoissa.

Arvostelu

Showtanssin arvioinnissa huomioon otetaan ennen kaikkea esityksen kokonaisuus ja sen toimivuus. Arvioida voidaan koreografiaa, sen sopivuutta ryhmälle, esiintymistaitoa sekä tanssitekniikan tasoa (esimerkiksi piruetit, hypyt, jalkatekniikka). Arvioinnin painotukset riippuvat pitkälti kisan järjestäjästä.

Kiinnostaako sinua tanssin valmennus meillä?

JOUKKUEIDEN SYKSY 2024