Kesällä 2023 Vartiovuorella nähdään Ronja, ryövärintytär

2.5.2023

Liput TNV:n kautta vai 22€ (norm. 26€)

Astrid Lindgrenin luoma Ronja, ryövärintytär (Ronja Rövardotter, 1981) on koko perheen klassikkotarina, jota lukijat ympäri maailman ovat rakastaneet jo yli neljän vuosikymmenen ajan. Ronja, ryövärintytär on vauhdikas koko perheen musiikkinäytelmä rohkeasti omaa polkuaan kulkevasta Ronjasta, jonka ääretön viisaus avaa lopulta aikuistenkin silmät näkemään ympäristönsä kauniimmin.

Astrid Lindgrenin klassikkoromaani taipuu ennennäkemättömäksi musiikkinäytelmäksiVartiovuorella kesällä 2023, kun koko perheen kesäteatteri tuo ensi-iltaan Magnus Lindmanin dramatisoinnin Ronja, ryövärintyttärestä. Kyseessä on Lindmanin dramatisoinnin suomenkielinenkantaesitys. Käännöksen tekee Kaisa Lundán. Näytelmän musiikit on säveltänyt Peter Adolfsson ja näytelmän ohjaa Janne Jämsä.

”Minulle Ronjan suurin oivallus on se, että muutos parempaan on aina mahdollinen”, kertoo ensimmäistä kertaa Vartiovuorelle ohjaava Jämsä. ”Yleensä me ihmiset suhtaudumme muutoksiin tai ylipäätänsä meille vieraisiin asioihin kielteisesti.” Jämsän mukaan uusien asioiden äärellä oleminen on aina pelottavaa, mutta se on myös äärimmäisen inhimillistä. ”Voittaaksemme pelkomme, tarvitsemme Ronjan kaltaisia vilpittömiä esikuvia, jotka pohjimmiltaan uskovat hyvään, kykenevät näkemään ja kokemaan ympärillään kauneutta sekä haluavat tehdä maailmasta paremman paikan.”

Näytelmän keskeisissä rooleissa nähdään Varsinais-Suomesta kotoisin olevia nuoria teatterialan ammattilaisia. Ronjan roolissa nähdään nykyisin Tampereen Työväen Teatterin vakituiseen näyttelijäkuntaan kuuluva Inke Koskinen, joka on näytellyt samaisen roolin Turun Nuoressa Teatterissa kymmenen vuotta sitten. Birkin rooliin on kiinnitetty Kasper Korpela, joka opiskelee parasta aikaa Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelmassa (Näty).

Osta liput ennakkonäytöksiin Turun Naisvoimistelijoilta hintaan 22€ /kpl

  • Ennakkonäytös ke 14.6. klo 18:00
  • Ennakkonäytös to 15.6. klo 18:00

Liput myynnissä Energymillä touko ja kesäkuun ajan aina näytöspäiviin saakka. Lippuja on saatavilla myös kevätnäytöksessä tiistaina 16.5.