Lasten joogaa huhtikuussa - ilmoittaudu mukaan!

6.3.2024

Lasten jooga on liikettä, leikkiä ja rauhoittumista


Nykymaailman kiire ja stressi heijastuu yhä nuorempiin lapsiin. Kiireisessä arjessa luontaiselle toiminnan ja levon vaihtelulle ei löydy riittävästi aikaa ja mahdollisuuksia. Lapset eivät opi rauhoittumaan, joka haittaa keskittymistä. Virikkeitä ja ärsykkeitä arjessa riittää ja siksi rauhoittumista, keskittymistä ja rentoutumista tukevien taitojen harjoitteleminen on tärkeää. Lasten jooga tutkitusti edistää mielenhallintaa ja kykyä säädellä stressiä. 


Lasten ja nuorten joogan parista löydät rauhoittumisen, keskittymisen ja palautumisen työkaluja, arjen hyvinvointitaitoja sekä lempeän läsnäolon hetkiä. Lasten joogatunneilla tehdään lapsille sopivia joogaliikkeitä eli asanoita, hengityksen havainnointiharjoituksia sekä läsnäolo- ja rentoutusharjoituksia. Joogan keskeisiä hyötyjä ovat keskittymiskyvyn parantuminen sekä itsetunnon ja itseluottamuksen vahvistuminen. 

Huhtikuussa lauantaisin 6., 13., 20. ja 27.4. klo 10:15-11:00. Energymillä Satumaa -salissa. Kurssihinta 30€

Lasten joogassa tavoitteena on saada liikkua, leikkiä ja rauhoittua omana ihanana itsenään.

Lasten joogakurssin ohjaa liikuntaneuvoja Linda Halonen

"Minulle on tärkeää, että liikkuminen ja treenaaminen on ensisijaisesti hauskaa, jonka vuoksi pieni leikkimielisyys kuuluu tuntieni sisältöön. Tuon eri lajeista paljon sisältöä tunteihini ja pidän tärkeänä kehittää kehon erilaisia ominaisuuksia monipuolisesti, ottaen huomioon jokaisen oman lähtötason ja antaen jokaiselle tarpeen mukaan variaatioita."  - Linda 


Linda on kokenut lasten ja aikuisten ryhmäliikunnan ohjaaja.


Linda on kouluttautunut on Personal Trainer ja liikuntaneuvoja. Lisäksi Linda on erikoistunut liikkuvuusvalmentajaksi ja äitiysliikuntavalmentajaksi.

Lindan TNVllä pitämän lasten joogakurssin tunnit koostuvat joogasadun kautta tehtävistä hauskoista harjoitteista, mielikuvien ja hengityksen avulla tehtävistä läsnäoloharjoitteista sekä rauhoittavasta loppurentoutuksesta. Tunneilla opetellaan hyödyntämään hengitystä osana harjoitusta ja tehdään rauhoittavia läsnäoloharjoituksia mielikuvien avulla.

Nämä moninaiset tunneilla tehtävät harjoitteet kehittävät lasten tasapainoa, motoriikkaa ja koordinaatiokykyä. Ja hengitys- ja rentoutusharjoitteet tukevat lapsen palautumiskykyä ja tasapainottavat hermoston toimintaa.

Lasten joogakurssin tavoitteena on oppia rauhoittumaan ja rentoutumaan kiireisen arjen keskellä, lisätä lapsen itsetuntemusta ja vahvistaa omaa kehotietoisuutta.
Tutkitusti joogan keskeisiä hyötyjä ovat keskittymiskyvyn parantuminen sekä itsetunnon ja itseluottamuksen vahvistuminen.

Kurssi sopii kaikille 7-12-vuotiaille lapsille eikä aikaisempaa kokemusta joogasta tarvitse olla.