Raija Nurmelle luovutettiin OKMn myöntämä kultainen ansioristi

31.5.2024

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Raijalle kultaisen ansioristin Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun hyväksi tehdystä työstä.


Opetus- ja kulttuuriministeriö on keväällä myöntänyt Raija Nurmelle kultaisen ansioristin, joka on korkea-arvoisin huomionosoitus Suomen liikunta- ja urheilukulttuurin edistämiseksi tehdystä työstä. Kultainen ansioristi luovutettiin Raijalle Turun Naisvoimistelijoiden kevätnäytöksessä keskiviikkona 22.5. Rintaan kiinnitettävän ristin lisäksi Raija sai OKMn allekirjoittaman kehystetyn kunniakirjan. Kunniakirjan on allekirjoittanut liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist.

Oli suuri ilo ja kunnia ojentaa Raija Nurmelle elämäntyöpalkinto hänen merkittävästä vuosikymmeniä jatkuneesta työstään voimistelu- ja liikuntakulttuurin hyväksi – sekä täällä kotikaupungissa meidän omassa seurassamme Turun Naisvoimistelijoissa, että valtakunnallisella tasolla järjestötoiminnassa.

Ristin luovutti Turun Naisvoimistelijat ry:n puheenjohtaja Pia Hakanen. Puheita Raijalle pidettiin kolmen eri sukupolven edustajilta, joiden jokaisen liikunnalliseen elämään Raijalla on ollut merkittävä vaikutus. Puheita pitivät Raijan tälläkin hetkellä ohjaamasta Gym Ladies -ryhmästä Leena Helin, seuran puheenjohtaja Pia Hakanen, joka on ollut mukana Raijan luotsaamilla ikimuistoisilla esiintymisreissuilla ulkomailla 80-90-luvuilla sekä Raijan viimeisimmästä nuorten joukkuevoimistelun joukkueesta Anna-Liina Hakanen.

Raijan hienolla esimerkillä aktiivisena, sitoutuneena ja aina innostuneena TNVläisenä on ollut iso merkitys oman seuratoimijaurani kannalta, kertoi Pia Hakanen.
 

Ansiot joiden perusteella kunnianosoitus on myönnetty, ovat niin mittavat, että oikeuttaisivat varmasti timanttiseen ristiin – mutta kultainen sattuu olemaan se korkein mahdollinen!

 • TNV:n johtokunnan jäsen 44 vuotta (kahdessa jaksossa)
 • TNV:n puheenjohtaja 9 vuotta (90-luvulla)
 • TNV:n Killan puheenjohtaja 14 vuotta, ja edelleen
   
 • Joukkuevoimisteluvalmentaja yhteensä noin 50 vuotta 70-luvun alkupuolelta lähtien
 • Koreografina koko valmentaja- ja ohjaajauran ajan, lisäksi kenttänäytöskoreografina
 • Harrasteryhmäohjaajana 2005 lähtien (Gymladies) – lähes 20 vuotta ja edelleen
   
 • Suomen naisten liikuntakasvatusliitto SNLL: eri valiok. ja hallituksen jäsen 13 vuotta
 • Suomen voimisteluliiton hallituksen jäsen 5 vuotta
 • Suomen voimisteluliiton kunniajäsen vuodesta 2010 lähtien

Aivan upeaa Raija ja vielä kerran mitä suurimmat kiitokset ja onnittelut! 💐💐💐