Turun Naisvoimistelijat osallistuu omalla halliohjelmalla kansainväliseen suurtapahtumaan Amsterdamissa

17.7.2023

World Gymnaestrada -tapahtumaa järjestetään 30.7.-6.8.2023 Amsterdamissa.

World Gymnaestrada on Kansainvälisen Voimisteluliiton FIGin alainen tapahtuma, joka järjestetään neljän vuoden välein. Kesän tapahtuma on järjestyksessään 17. World Gymnaestrada.

Suomi on yksi suurimmista delegaatioista ja on ollut mukana kaikissa 17 World Gymnaestrada -tapahtumassa.

Suomesta on yli 1700 voimistelun harrastajaa osallistumassa kansainväliseen suurtapahtumaan Amsterdamiin – "Loistava tunnelma, kansainvälistä ystävyyttä ja upeita esityksiä"
Suomen Voimisteluliitto

Tällä kertaa Suomesta on lähdössä 1710 osallistujaa 101 seurasta. Miehiä osallistujista on 48 (3 %)​. Vanhin osallistuja on 88-vuotias ja nuorin alle yksivuotias.

Tapahtumassa on mukana kaikki voimistelun eri muodot sekä tanssi. Tapahtuma ei ole kilpailu, vaan se sisältää esiintymisiä kentillä, halleissa, lavoilla sekä yhdessäoloa ja ystäviä ympäri maailman​.

Amsterdamin tapahtumaan odotetaan 20 000 eri-ikäistä osallistujaa, joista noin 80 % on naisia ja tyttöjä. Osallistujia on 60 maasta ja kaikista maanosista.

TNV:ltä matkaan lähtee GymSiskåt ja GymLadies -ryhmät, jotka esittävät väreistä ja suomalaisesta luonnosta inspiroituneen teoksen.

”Gymnaestrada-halliohjelman suunnittelu on ollut mielekäs, mielenkiintoinen ja osittain haasteellinenkin kokemus. Onneksi minun ja Veera Salokankaan suunnitteluapuna on ollut kokenut Gymnaestrada-konkari Raija Nurmi. Neljänkymmenen tanssijan ja voimistelijan paikkojen ja siirtymisten, sekä näyttävän kokonaisuuden luominen on ollut innostavaa. Ryhmä on mahtava ja jokaikinen on heittäytynyt innolla mukaan. GymSiskåt ovat treenanneet minun ja Veeran johdolla ja GymLadies Raijan luotsaamana sekä lisäksi olemme pitäneet yhteistreenejä. Alle kaksi viikkoa lähtöön, matkasta tulee varmasti ikimuistoinen ja liikunnantäyteinen!”
Neea Rusi

Experience a variety of emotions and colours performed by nearly 40 charismatic women from Turku, Finland. Turun Naisvoimistelijat proudly presents you the Colours of Movement!

Our playful but touching performance combines different styles of modern dance, show dance and folk dance with a hint of basic gymnastic movements. The 10-minute-long performance is inspired not only from colours, but from the Finnish nature and mindset as well.

Our performance consists of three parts. Firstly, GymLadies - a senior group - presents their ideas of vivid, energetic red, earthy brown and flowy blue and white - our national colors. Their style is a mix of gymnastics, body percussion and folk dance. The group has attended several competitions and GoldenAge festivals throughout Europe for the past 15 years.

Secondly, GymSisters guide you through Finnish summer and autumn while expressing emotions inspired by peaceful green, joyful yellow and orange. GymSisters' choreography combines show dance, jazz and modern styles. The group consists of women with wide age range from younger adults to more mature women.

Finally, the whole team performs together and shows you the Colours of Movement!