Spiraalistabilaatio

Järjestämme myös tyhy-päiviä, polttareita, hyvinvointipäiviä. Kysy ryhmällesi yksittäisiä tunteja!


Spiraalistabilaatio on meillä TNV:llä maksullinen tiiviskurssi. Maksu kurssille on 45€ / kurssi  ja maksu toimii ikään kuin paikanvarausmaksuna. Kurssille voit ilmoittautua vaikka et olisi Turun Naisvoimistelijoiden jäsen. Ei jäsenille oleva hinta on 75€ / kurssi.
HUOM! Ei jäsenen maksu vain kassalla. 
TNVn jäsenten ilmoittautuminen kursseille tapahtuu kassalla tai jäsenrekisteri Hoikan kautta.

Spiraalistabilaatio (SPS) on tsekkiläisen ortopedin Richard Smisekin kehittämä kehonhallinta-, terapia- ja liikuntamenetelmä. Menetelmällä tavoitellaan hyvin tuettua, mutta vapaata ja vapaasti eri suuntiin liikkuvaa selkärankaa. Spiraalistabilaatio-harjoittelu perustuu kiertävien lihasketjujen vahvistamiseen ja aktivoimiseen ja pystysuuntaisten lihasketjujen (yleensä yliaktiiviset ja kireät lihakset) rentouttamiseen ja pidentämiseen. Tällä tavoin luodaan tilaa selkänikamien väliin. Tämä vähentää painetta välilevyissä ja lisää niiden aineenvaihduntaa.

Kurssi on johdatus spiraalistabilaatio-menetelmään. Kurssin aikana käydään läpi spiraalistabilaatio-menetelmän perusperiaatteita, perusliikkeitä ja välineitä. Harjoittet tehdään pääasiassa seisten, ilman kenkiä, mutta muutamia liikkeitä tullaan ohjaamaan myös polvi- tai toispolviseisonnassa. Kurssille et tarvitse omia välineitä, mutta halutessasi ohjaajalta on mahdollista ostaa sps-nauha myös omaan käyttöön. 
Liikkeet tehdään rauhalliseen tahtiin ja harjoittelu haastaa myös tehokkaasti koko kehon hahmotusta ja -hallintaa. Menetelmän avulla voit kohentaa omaa ryhtiä, parantaa selän toiminnallisuutta sekä ehkäistä tai hoitaa jo olemassa olevia selkäkipuja. Harjoittelun myötä myös mm. kävelyn koordinaatio tehostuu ja tasapaino parantuu.

Spiraalistabilaatio-ohjaajana meillä toimii fysioterapeutti Petra Strahl, jolla on vuosien kokemus mm. tuki- ja liikuntaelimistön fysioterapiasta sekä myös vahva tausta TNV:llä joukkuevoimisteluvalmentajana. Kurssi toteutetaan pienryhmässä, jossa on 8 osallistujaa. Tämä mahdollistaa yksilöllisen ohjauksen. Kurssille tullessasi et tarvitse aikaisempaa kokemusta menetelmästä.

Kevään 2024 Spiraalistabilaation tiiviskurssi 1. (4 kertaa)
Energymillä Joutsenlampi -salissa 

Sunnuntaisin klo 11:00-12:00

Kurssipäivät (yht.  4 kertaa):

 - 11.2.

- 18.2.

- 25.2.

- 3.3.


Kurssilla on yhteensä 8 paikkaa. Vähintään 5 osallistujaa vaaditaan kurssin toteutumiseen.

Ohjaajana toimii fysioterapeutti Petra Strahl

Kevään 2024 Spiraalistabilaation tiiviskurssi 2. (4 kertaa)
Energymillä Joutsenlampi -salissa 

Sunnuntaisin klo 11:00-12:00

Kurssipäivät (yht. 5 kertaa):

- 7.4.

- 14.4.

- 21.4.

- 28.4.

Kurssilla on yhteensä 8 paikkaa. Vähintään 5 osallistujaa vaaditaan kurssin toteutumiseen.

Ohjaajana toimii fysioterapeutti Petra Strahl